Избрани Новини

Квартал "Освобождение“ е с нов европейски облик

В рамките на няколко месеца бяха изградени 6 улици

След месеци усилена работа кв. „Освобождение“ е с напълно нов облик. Един от големите квартали в Благоевград придоби европейски вид след строително-монтажните дейности.
В квартал „Освобождение“ в рамките на няколко месеца бяха изградени 6 улици - „Роден край“, „Независимост“, „Черно море“, „Съединение“, „Ветрен“, „Руен“, изцяло подменена и е ВиК мрежата, има изградени нови тротоари за удобство на пешеходците, зелените площи в IV микрорайон са изцяло облагородени. Предстои да бъдат поставени 78 броя нови пейки, близо 300 броя кашпи и 60 кошчета. Има изградени и шест подпорни стени, чрез които се осигурява безопасността и сигурността както на живущите в района, така и на преминаващите оттам. Шестте улици са изградени по проект „Благоустрояване на градска среда“.
В момента се работи по улица „Брод“, която е заложена в инвестиционната програма на Община Благоевград. Изгражда се и подпорна стена с цел осигуряване на безопасност.  
В квартал „Освобождение“ има изградени нови автобусни спирки, както и нова автобусна линия, която улесни жителите на IV микрорайон.
След месеци работи строително-монтажните дейности са към своя край, а жителите на квартала са доволни от направеното.
Благодарение на отлично водената политика на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, още един благоевградски квартал се превърна в предпочитано място за живеене.
Предстои изграждането на ул.„Възрожденска“, която също е предвидена в инвестиционната програма на Община Благоевград.
Миналата година, отново в IV микрорайон, бе положена асфалтова настилка на ул.„Бяло море“, чрез което се улесни достъпът до жилищата на гражданите.
Преди няколко години, благодарение на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха узаконени голям брой от жилищните сгради в кв.„Освобождение“, което допринесе за спокойствието и сигурността на хората от района.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов