Избрани Новини

Благоевград отново се превръща във фестивален център

Хиляди туристи пристигат за най-големите събития в града

Юни месец в Благоевград започва с много музика, емоции и посреща гости-изпълнители от световната сцена. След майските фестивали, които отминаха при голям интерес, идва ред на летните изживявания и едни от най-чаканите музикални събития в България.
Музикалният маратон започва на 7 юни в Благоевград с второто издание на “Jumaya Stage Festival”, финансиран по фонд „Култура“. На голямата сцена пред “Stage Bar” по време на двата фестивални дни ще се качат невероятните изпълнители от „Мерудия“, които ще донесат нестандартен вкус на вече любимия фестивал. Тази година на сцената на “Jumaya Stage Festival” излизат и запомнящите се изпълнители от Акага, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi.
Музикалните изкушения продължават на 14 и 15 юни, когато за първи път в Благоевград започва Благоевград БГ Voice – детски музикален фестивал за вокална и вокално-инструментална музика за рок, поп и джаз изпълнения. Концертите започват в 10.00 часа в парк „Македония“ на сцената на БГ Радио. В рамките и на двата дни най-големите естрадни и поп музиканти на България ще пеят за Благоевград. Два зрелищни концерта ще представят любимите изпълнители на БГ Радио.
„Francofolies.Blagoevgrad” започва на 21 юни. В рамките на два фестивални дни Благоевград ще приеме звезди от световен ранг. На сцената в парк „Македония“ излизат познатите на всички Dan Balan, LP, Kendji Girac, Caravan Palace, Morandi, Kottarashky.
Месец юни ще завърши с театрален фестивал „Талантино“. Това ще бъде седмото издание на прегледа на театралните школи. Театралното предизвикателство започва на 25 юни и ще продължи до 29 юни в сградата на бившия Младежки дом - Благоевград.
Това са само част от изненадите, които Община Благоевград е подготвила за жителите и гостите на града.  
Община Благоевград кани всички меломани, любители на красивите изживявания, да бъдат част от наситените арт събития през целия летен месец юни.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)