Избрани Новини

И християни, и мюсюлмани се хванаха на великденско хоро в Белица

Кметът: Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си!

С камбанен звън започна празничният концерт, посветен на големия християнски празник Великден в Белица.
Програмата, организирана от Община Белица и читалището, откри кметът на общината Радослав Ревнски, който заедно с чаровната си съпруга Саня, заместник-кметовете Сабит Гагъм, Красимира Мавродиева, секретарят на общината Иляз Дагонов и Крум Попов - ст.специалист "Хуманитарни дейности" в Общинска администрация, бяха посрещнати с великденски яйца.
Пред голямата аудитория, събрана в центъра на красивото градче, Радослав Ревански излезе, носейки в ръката си подарените му великденски яйца и развълнуван сподели: „Скъпи съграждани, уважаеми гости на Белица, празниците винаги ни вълнуват с посланието за силата и тържеството на живота, духа, човечността и сплотеността. Чувствам се особено щастлив, че община Белица е пример за България, че единни и заедно празнуваме и християнските, и мюсюлманските ни празници. Чувствам се горд, че днес отново всички сме препълнили центъра на града, за да празнуваме най-светлия  християнски празник Великден. Това е най-милото, което се случва в нашата прекрасна община. Освен това имам посланието на всички мюсюлмани от общината да ви поздравя по-повод Великден, а лично аз ви пожелавам да сте преди всичко здрави и все така сплотени. Нека продължаваме да бъдем мъдри, състрадателни и щедри и да се обичаме братски. Нека Великденските празници бъдат изпълнени с радост и любов! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си. Честит Великден "
След словото на кмета последваха бурни аплодисменти и всички се потопиха в празничната програма. Впечатлени от концерта, от многобройната публика се чуваха възгласи „Браво, то, бива с виждане“! Тези диалектни думи коментираха гражданите и гостите на Белица, доволни от представения Великденски концерт, поднесен от самодейните творчески колективи при читалище „Георги Тодоров 1885“.
На финала на програмата и християни, и мюсюлмани се хванаха заедно на великденско хоро.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)