Избрани Новини

Регионалният исторически музей отпечата две нови книги

Срокът за изпълнение на класираните в първата сесия проекти от Раздел III на Културния календар на Община Плевен е 31 юли

Излезе от печат научната монография на проф. Михаил Грънчаров „Историческият музей и музейно дело в Плевен 1903 – 1978”. Издаването на книгата е проект на Регионалния исторически музей, който беше класиран в първата сесия от Раздел III на Културния календар на Община Плевен за 2019 год. Това е последният труд на проф. Грънчаров преди кончината му, затова остава неиздаден.

Научен редактор на труда е проф. дин Вера Бонева. Тиражът на изданието е 1 000 бр., които ще бъдат изпратени на институции, библиотеки и музеи в страната. Специализираното издание изследва мястото на плевенските музеи в музейната мрежа в страната като цяло.

Срокът за изпълнение на класираните в първата сесия проекти от Раздел III на Културния календар на Община Плевен е 31 юли. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване за втората сесия е 31 май, срокът за разглеждане на предложенията е 20 юни. Одобрените трябва бъдат изпълнени най-късно до 15 декември.

В навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, от печат излезе и сборник с доклади от Националната научна конференция „България в голямата война (1918)”. Конференцията се проведе на 20 и 21 септември 2018 г. в Плевен и бе посветена на 100-годишнината от славната Дойранска епопея. Изданието съдържа 32 доклада, научен редактор е акад. Георги Марков. Финансирането на сборника е от Регионален исторически музей – Плевен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)