Избрани Новини

Внесоха обвинителен акт срещу мъж, причинил телесни повреди на плевенски полицаи

Опитал да удуши единия уноформен, а на другия счупил преден зъб

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на леки телесни повреди на двама полицаи.

Обвинението срещу А. Т. е за това, че на 24.02.2019 г. в гр. Плевен причинил на полицейски орган – младши полицейски инспектор при РУ Никопол по повод изпълнение на службата му, лека телесна повреда.

Повдигнато му е обвинение и за това, че същия ден в гр. Плевен причинил на полицейски орган – старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ при Второ РУ Плевен, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда - – престъпление по чл.131, вр чл.130 от НК.

Единият пострадал бил младши инспектор към РУ на МВР гр. Никопол и на 24.02.2019 г., в почивния се ден, посетил мол в Плевен. Когато полицаят влязъл в тоалетна, в търговския обект се засякъл с обвиняемия, на когото преди месец, съвместно с негов колега съставили АУАН за нарушение на Закона за движение по пътищата. Обвиняемият започнал да го обижда, след което го хванал с две ръце за гърлото и започнал да го души, като го стискал силно и същевременно се опитвал да му нанесе удари в лицето. Полицейският служител успял да блокира ударите с ръце, като нанесъл на обвиняемия няколко удара в тялото. Борбата продължила, докато не били разтървани от охраната на мола. Веднага след нападението, пострадалият полицейски служител сезирал органите на полицията и на място пристигнал дежурен екип на Второ РУ МВР Плевен. Обвиняемият бил откаран в полицейското управление, с цел задържане по ЗМВР за срок от 24 часа. При извършване на личен обиск, той отказал да предаде намиращите се в него предмети и вещи и нанесъл силен удар на полицая, при което счупил предния му зъб.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов