Завърши театралният фестивал "Тара-ра-бумбия"

Финалът бе с премиерата на "Под манастирската лоза"

Бурни аплодисменти, публика на крака и много вдъхновение поставиха финала на седмото издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“. "Територия за млад театър" бе официално закрит от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова. „След 11-дневния маратон и тези 22 спектакъла, които ви представихме със сигурност се убедихте, че младите са голяма надежда за България и аз съм сигурна, че българският театър го чакат много добри мигове. Благодаря на театралната публика в града, която беше част от всичко това. Тази година посветихме седмото издание на фестивала на театралната памет и  100-годишнината на Драматичен театър „Никола Вапцаров”, който в момента има млад и амбициозен директор в лицето на Маргарита Мачева. Пожелавам ѝ смелост, сила и удържане на професионализма на високо ниво“, каза в словото си зам.кметът.
Изключителната актриса Жанет Керанова получи стилен букет от заместник-кмета Шопова по повод рождения ѝ ден. След края на представлението бяха поднесени и кошници цветя от името на  министъра на културата Боил Банов, кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и  Общински Куклен театър - Благоевград.
Последното представление в рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“ бе премиерата на постановката „Под манастирската лоза“ по Елин Пелин на трупата на ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград. Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов, за сценографията и костюмите се бе погрижил Никола Налбантов, а за музиката Мартин Каров. Тази вечер на сцената се превъплатиха актьорите Албена Чобанова, Аладин Алиибрахим, Александър Митев, Андраш Кончалиев, Кънчо Кънев, Мариана Бонева, Мартин Лазаревски и Пепа Манева. С играта си те докоснаха публиката и пресъздадоха произведението на Елин Пелин по необикновен и запомнящ начин.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"