Избрани Новини

Изследваха над 200 деца в Банско за гръбначни изкривявания /снимки/

Близо 150 състезатели от спортните клубове към общината бяха изследвани

По повод 17 май - Денят на българския спорт, Община Банско покани специалисти в областта на спорта и физиотерапията, които извършиха скринингово изследване.
Екипът на Борислав Чонгов прегледа над 200 деца от Банско, Добринище и с.Места в рамките на 3 дни. В изследването бяха включени съвременни методи, отговарящи на световните тендеции в превенцията на гръбначните изкривявания при учениците.
Близо 150 състезатели от спортните клубове към общината бяха изследвани чрез фукнционални тестове, целящи проверка на тяхното физическо моментно състояние.
На 18-19 май 2019 в Посетителски информационен център се проведе и двудневно обучение на TheraBand Academy България на тема "Еластично съпротивление, проприоцептивна тренировка, миофасциална релаксация и тейпинг в спорта". В семинара взеха участие треньори, спортни педагози и специалисти в областта на физиотерапията, на които беше предоставена възможност да добият нови знания и опит.
Лекциите водеха утвърдените преподаватели Борислав Чонгов и Веселин Пенков, обучени в международната TheraBand Академия. Общинското ръководство благодари на Борислав Чонгов и неговия екип за професионализма и безвъзмездна подкрепа.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден