Избрани Новини

ПГЕЕ - Банско бе на Webit.Festival Europе 2019

Видяха някои от най-големите технологични изобретения

Ученици от ПГЕЕ - Банско имаха възможност да посетят Webit.Festival Europе 2019 и да видят част от най-големите технологични изобретения като хуманоидни роботи, футуристични системи за живот и транспорт между планетите, персонални летателни системи, робот, съдържащ биологически компоненти – киборг, бионични протези и хардуерни и софтуерни подобрения за хора, виртуални хирургически операции - бъдещето на медицината и много други иновации.
Webit.Festival Europе 2019 е съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката и Фондация Webit под патронажа на министъра на образованието Красимир Вълчев.
В Зала1 на НДК изявени български ученици от елитни гимназии беседваха с основателите на едни от най-големите и успешни компании в света в областта на дигиталния маркетинг и реклама, киберсигурността, образованието, градовете, медиите, медицината, отбраната, парите и финансовите технологии, климатичните промени и човечеството във века на изкуствения интелект. Младите хора бяха силно вдъхновени от техните постижения и бъдещето на професиите.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)