Избрани Новини

Разложки ученици участваха в обучение по кодиране в Италия

Всички ученици и учители получиха сертификати за работа в Minecraft

Учениците от 7 клас Кристиян Сланчев, Иван Елчинов, Мартин Дурев, Стилиян Делибосов и Здравко Петров от ОУ „Никола Парапунов”, Разлог, придружени от своите учители, участваха в обучение по кодиране в Minecraft в гр. Монополи, Италия, водено от главния ментор на Minecraft Марио Профумо.
Вече втора учебна година 14-годишните ученици продължават успешно работата си по европейския проект "Създаване на дигитална среда на обучение"/ CODE-E/ по програма Еразъм+ с координатор за българското училище Йорданка Крънчева, старши учител по английски език.
Учениците са включени в клубове по кодиране, финансирани от проекта и водени от Анна Панкова, старши учител по информационни технологии, Катерина Радева, учител по география и икономика и Иван Мишков, учител в ЦДО. Децата създават свои проекти, игри и анимират комикси в платформата Code.org и програмата Scratch, а в Sonic Pi те пишат кодове по дадени ноти и генерират свои музикални произведения. С приложението Appinventor учениците създадоха туристически пътеводител на община Разлог, който може да се използва от дигитални устройства, версия Android.
За направените проекти и проявената креативност по време на обучението, проведено на английски език съвместно с деца от другите училища – партньори oт Италия, Полша, Турция, момчетата получиха оценка „Перфектна работа”. Същият преподавател проведе обучение и с учителите. Всички ученици и учители получиха сертификати за работа в Minecraft.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)