Избрани Новини

С "Добре дошли в България!“ започва тази вечер "Тара-ра-бумбия“

Пиесата е на Организацията за съвременно изкуство и култура "36 маймуни“

 С „Добре дошли в България!“ започва последната вечер от VI издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“. Срещата с Организацията за съвременно изкуство и  култура „36 маймуни“ започва от 17.00 часа на 19 май (събота) в зала „Куклен театър“ на Младежки дом.   
„Добре дошли в България!“ е театрална пиеса от Здрава Каменова и Гергана Димитрова. Тя  изследва границата между патриотизма и национализма, предела на здравословната толерантност и съчувствие, лицето и гърба на българската идентичност днес. Формата на работа, която екипът е избрал този път, е колективна творческа резиденция за проучване и създаване на драматургичен материал.
Екипът, който създава спектакъла, е в състав съавторите Елена Шопова, Петър Мелтев, с подкрепата на Василена Василева, асистент на резиденцията Екатерина Чокова, асистент продукция Радослава Кънева, Християн Йовчев, Здрава Каменова, Ева Данаилова, Ива Тодорова, Петър Мелтев, Петко Каменов, Тони Карабашев. Сценограф  е Елена Шопова, режисьор Гергана Димитрова.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов