Избрани Новини

"Кралят Елен" гостува в Благоевград

Спектакълът е на 27 май от 19.00 часа

Едно от най-успешните представления в Театър Азарян на младата режисьорка Анастасия Събева „Кралят Елен” ще зарадва деца и възрастни в Благоевград. Приказният спектакъл по текстовете на Карло Гоци спечели любовта на публиката с красива и вълнуваща любовна приказка. „Кралят Елен” е топла, емоционална история, която ще ви заведе на пътешествие в измисления град Серендипо. Запознайте се с тревогите на неговия крал и необходимостта му от любов на 27 май от 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Й.Вапцаров” - Благоевград.
"Кралят Елен” – трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци.
Сценична версия и постановка Анастасия Събева, музикални интерпретации и композиции  Стелиан Радев, изработка на маски и визуална среда Елена Нацариду/ Елена Иванова, Августина-Калина Петкова и Ада Паунова, пластика Калина Георгиева, участват Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, 'Елена Нацариду, Калина Георгиева, Ненчо Костов и Стелиан Радев.
В спектакъла са използвани цитати от произведения на Федерико Фелини, Емир Кустурица и Том Стопард.
"Щеше ни се да създадем красива, вълнуваща, любовна приказка... за възрастни. Сметнахме, че улисани в бита, грижите и ежедневните трудности забравяме поезията и романтиката на живота! Затова създадохме представление, което да вълнува, забавлява и трогва зрителите... Една топла, емоционала история, която да ни заведе на пътешествие в магическия, измислен град Серендипо, да ни запознае с тревогите на неговия крал и неговата неистова необходимост от любов. Необходимост, не измислена, а такава, като на всеки човек... Дали кралят, превърнат в елен, ще успее да извоюва своята загубена любов? Или само в измисления свят на актьорите, когато говорим за приказки и магии, любовта може наистина да ни се случи, кралят да бъде щастлив, а предателят – наказан?.." /Анастасия Събева/



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов