Театрална събота в Драматичен театър - Благоевград

Представят "Момче и Вятър" и "От личен опит. Дотук"

Тази събота Драматичен театър „Никола Вапцаров”-Благоевград кани своите зрители на театър.
В програма „Съботен театър” ще бъдат представени детския спектакъл „Момче и Вятър”, който се играе на голяма сцена, а вечерта stand up шоуто на актьора Аладин Алиибрахим „От личен опит. Дотук.” на камерна сцена.  
Повече за програмата на 13 април:
В 11:00ч., „Момче и Вятър” ще припомни на всички зрители, че успява онзи, който е умен, упорит и безстрашен! Историята, вдъхновена от българска народна приказка, разказва за вдовица, която имала едничък син. И майката, и момчето се трудели от зори, та чак до мръкване. Подреждали къщата, хранели добитъка, орели, копаели, сеяли, плевели, жънели. Овършавали едро жито. Стигало за тях. Имало и за продан. Печели зелници. Месели бели погачи …
Драматизацията на Илия Деведжиев и режисурата на Тодор Вълов обогатяват класическата приказка с нови ситуации и герои. В представлението на благоевградски театър Полето, Гората, Планината и Дяволът ще застанат на пътя на Момчето. Как преминава то през тях и успява ли да стигне Вятъра ще разкажат актьорите Симеон Тодоров/ Анастас Жайгаров, Жанет Керанова, Георги Манев, Илия Павлевчев, Александър Митев.
От 19:00ч., лишен от баналности или битовизъм, Аладин Алиибрахим споделя абсурдите на живота си в stand up comedy шоуто „От личен опит. Дотук.”
Шоуто със сигурност не представя личния опит на актьора, а напротив. Както самият той споменава в интервю: „Всяка история е интересна и предизвиква емоция, най-вече когато човек се припознае в нея.”  
Иначе казано: „Ако искате да потрошите колата на вашата половинка или искате да платите на някого, който да я потроши, това шоу е за вас.” 
Очакват ви много абсурдни истории и нелепи ситуации, разкриващи личния опит на Аладин, който заради жена остана без кола, гръбнак  и  достойнство.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия