Избрани Новини

ВМРО настояват спешно да се приеме стратегията за ромите на Каракачанов

Инцидентът в Куклен бил пример за нуждата от това

ВМРО настояват стратегията на Красимир Каракачанов за справяне с маргинализираните маси задължително и в спешен порядък да бъде приета от Министерския съвет. Това става ясно от позиция на партията, изпратена до медиите. Поводът е инцидентът от Куклен.

„Циганската агресия започва да придобива епидемични размери и това трябва да бъде прекратено“, пише в позицията им.

От ВМРО искат да отпадне т.нар. „съкратено следствие“, защото позволява намаляване на наказанията с 1/3. Искат да се обсъди и вариантът за „споразуменията“, защото те дават възможно също присъдата да бъде намалена. Настояват още за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби.

„Напълно подкрепяме действията на полицаите от изминалата нощ, които завършиха с арест на седем човека. Публично настояваме тези хора да не бъдат минати по бързото производство заради дребно хулиганство, а да получат максималните присъди заради недопустимите си действия, които са поставили в риск живота и здравето на български граждани и са унищожили служебен автомобил на МВР, с което реално са проявили агресия към държавата в лицето на служителите на реда.

Отдавна говорим и за този проблем, които все по-често става не изключение, а правило. Циганите си позволяват да бъдат агресивни и арогантни към хората, които следят за спазването на обществения ред и сигурност. Припомняме само няколко случая – пребитият на Йордановден  военнослужещ от Войводиново; бунтът в Столипиново от преди два месеца, който беше вдигнат отново срещу полицията, от циганин, приближен до протурската партия НПСД, която е коалиционен партньор и има свои представители в листата на Веселин Марешки; забитите нож и мачете в полицейската кола при опит да бъде прекратена кражба на дърва във велинградско от миналата зима; побоят над кмет в ломско и т.н. и т.н.

Дошъл е и моментът да поставим на обществено обсъждане въпроса за защитата и неприкосновеността на служителите на МВР и на военнослужещите. Наясно сме, че Европа ни налага правила в обратната посока, които обаче водят до безнаказаност на агресорите и уязвимост на служителите на реда. Българското общество трябва да спре  да приема компромисите със собствената си сигурност!“, пише в позицията на ВМРО.

От партията съобщават и че утре ще обсъдят този проблем с най-големия синдикат на МВР. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)