Избрани Новини

Отпускат 60 000 лева за ДТ "Никола Вапцаров“

Ще бъдат насочени за 100-годишния му юбилеен творчески сезон

Община Благоевград ще отпусне 60 000 лева за Драматичен театър "Никола Вапцаров". Предложението на кмета д-р Атанас Камбитов бе гласувано днес по време на редовно заседание на Общински съвет - Благоевград. Средствата са предвидени в Бюджет 2019 на Община Благоевград и ще бъдат насочени за подготовка на репертоарната програма по повод 100-годишния юбилеен творчески сезон на културната институция.
ДТ „Никола Вапцаров“ е създаден през 1919 г., като през настоящата година се навършват 100 г. от основаването му. По този повод е подготвен и разнообразен репертоар. Акцентът в него ще бъдат класически произведения, разгледани по нов и модерен начин, използвайки активно средствата на съвременния театър.
Сред заглавията в програмата са „Портретът на Дориан Грей“ по Оскар Уайлд“, „Под манастирската лоза“ по Елин Пелин, „Емигранти“ от Славомир Мрожек, „Летящата принцеса“ по Джордж Макдоналд, „Евангелие според Никола“ -  авторски спектакъл на Ставри Каранфилов за живота и творчеството на Никола Вапцаров. ДТ „Никола Вапцаров“ предвижда и съпътстваща програма, която включва представяне на известни представления от историята на театъра, изложба на плакети, костюми, създаване на летопис.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов