Избрани Новини

Община Банско отново е лидер в прозрачността

Тя е на трето място сред българските администрации

За поредна година Община Банско зае място в челната тройка сред българските институции по прозрачност, класирани чрез задълбочено проучване от Програмата за достъп до информация. Това стана ясно по време на годишната пресконференция на неправителствената организация, проведена днес в София, където бяха представени резултатите от годишния одит на интернет страниците на българските институции, рейтингите на активната прозрачност за 2019 г. и картата на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините за 2019 г.
Община Банско е на трето място по прозрачност сред българските администрации. Програма "Достъп до информация" извърши преглед на интернет страниците на всички 564 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт, в периода февруари - март 2019 г.
Основната цел, която е изпълнена именно от Община Банско и целия екип на кмета Икономов, е местната власт да изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, как отговарят и на заявления за достъп по електронен път.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)