Дирекцията на НП "Пирин” отбелязва Световния ден на Земята

Започва Седмица на отворените врати

Дирекцията на Национален парк "Пирин” ще отбележи Световния ден на Земята със Седмица на отворените врати в Посетителския информационен център в Банско. Всеки делничен ден от 9 до 17 ч. в периода от 15 до 22 април посетителите ще имат възможността да научат повече за застрашените от изчезване животни и растения, опазвани в Национален парк „Пирин”, и за това как да се присъединят към кампанията за защита на биологичните видове.
На 19 април Дирекция „Национален парк Пирин“ организира почистване на подходите към защитената територия и местата за отдих. Всеки желаещ може да се включи в кампанията на обявените места.
Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. За първи път инициативата се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хора от цял свят в защита на околната среда. През 2019 г. темата на кампанията е „Защитете биологичните видове“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен