Избрани Новини

Дирекцията на НП "Пирин” отбелязва Световния ден на Земята

Започва Седмица на отворените врати

Дирекцията на Национален парк "Пирин” ще отбележи Световния ден на Земята със Седмица на отворените врати в Посетителския информационен център в Банско. Всеки делничен ден от 9 до 17 ч. в периода от 15 до 22 април посетителите ще имат възможността да научат повече за застрашените от изчезване животни и растения, опазвани в Национален парк „Пирин”, и за това как да се присъединят към кампанията за защита на биологичните видове.
На 19 април Дирекция „Национален парк Пирин“ организира почистване на подходите към защитената територия и местата за отдих. Всеки желаещ може да се включи в кампанията на обявените места.
Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. За първи път инициативата се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хора от цял свят в защита на околната среда. През 2019 г. темата на кампанията е „Защитете биологичните видове“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)