Избрани Новини

Откриха обновените сгради на полицията и пожарната в Петрич

На церемонията присъства министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Церемонията беше уважена от министъра на вътрешните работи Младен Маринов, заместник-министър Стефан Балабанов, главния секретар на МВР Ивайло Иванов, кмета на община Петрич Димитър Бръчков, народните представители Даниела Савеклиева и Георги Динев, областния управител Бисер Михайлов, директора на ОД на МВР Благоевград Николай Хаджиев, кмета на община Сандански Кирил Котев и председателя на ОбС Петрич Георги Тренчев.

Обновяването на сградите на РУ на МВР и РС ПБЗН в Петрич е по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Основната цел е повишаване на енергийната ефективност на сградите, респективно по-ефективно разходване на публичните ресурси. Общата стойност на проекта е 1 120 000 лв.

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков открои в изказването си установеното силно сътрудничество с полицейското управление и пожарната служба в Петрич за опазването на обществения ред и адекватната реакция при кризисни ситуации.

Министър Младен Маринов посочи, че личният му поглед при обиколките в страната показва, че там, където кмет и МВР работят заедно и имат добър диалог, има сигурност и за хората. „Санирането на сградата на полицията в Петрич е резултат от такова взаимодействие. Сградата е много хубава и функционална – предоставя нормални условия за труд на колегите от Петрич. Тази инвестиция е инвестиция в сигурността“, каза министър Маринов, който заедно с кмета Димитър Бръчков преряза символично лентата на обновените сгради на полицията и пожарната в Петрич.

В знак на благодарност министър Маринов връчи на кмета Димитър Бръчков почетен знак на Министерството на вътрешните работи. От своя страна кметът Бръчков подари на вътрешния министър книгата на Красимир Узунов „Аз служих при полк.Дрангов“, традиционна носия и българска шевица, изработена от петрички творец. След церемонията беше проведена работна среща между представителите на МВР и общинската власт в Петрич.  Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)