Избрани Новини

Продължава китарният фестивал в Кюстендил

Ще се състои презентация на укулеле

23-тото издание на Международния конкурс за класическа китара 'Акад.Марин Големинов" продължава и в залите на читалище "Братство".Той се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869” и е подкрепен от читалище „Пробуда 1961” -Кюстендил и финансиран от Министерството на културата.
И тази година престижният музикален форум дава поле за изява на китаристи от различни възрасти от България, Сърбия, Македония, Украйна, Гърция, Румъния, Косово, Русия, Кипър, Турция и много други. Журито на конкурса е съставено от утвърдени преподаватели от България и чужбина, сред които проф.Панайот Панайотов, доц. д-р Стела Динкова, Александър Важенин - Русия, доц. д-р Росен Балкански, доц.Елена Хорошавина - Украйна, Дарко Багески – Македония, Кастриот Сада – Косово и др.
В програмата на конкурсните дни от 3 до 6 април са предвидени множество лекции, беседи, майсторски класове и концерти на гостите от страната и чужбина.
Днес журирането на участниците програмата продължава:
- 16.30 ч. - презентация на укулеле - Йордан Рибаров, Голяма зала -  читалище "Братство"
- 17.00 ч. - рецитал на Тиана Стоич и Михайло Дашич - Сърбия, Голяма зала
- 17.30 ч. - рецитал на Шандор Мещер - китара, Унгария, Голяма зала
- 18.00 ч. - рецитал на Братислав Златкович - китара, Сърбия, Голяма зала
- 18.30 ч. - рецитал на Боян Дойчев - китара, Варна, Голяма зала
- 19.00 ч. - рецитал на Нели Андреева и Николай Пеев, Голяма зала
- 19.30 ч. - рецитал на Marinov Ethno Project, Голяма зала

Утре, 6 април, 12.00ч., обявяване на резултатите от конкурса, гала концерт на лауреатите, закриване на конкурса, голяма зала, читалище 'Братство" Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)