Започва конкурсът за класическа китара в Кюстендил

Музикалният форум ще стартира с традиционното дефиле

Днес стартира Двадесет и третото издание на Международния конкурс за класическа китара “Акад.Марин Големинов” - Кюстендил 2019!
Музикалният форум започва с традиционното дефиле в централната градска част с участието на Градския духов оркестър, мажоретни състави от Кюстендил, организатори, гости и участници в конкурса.
Официалното откриване ще бъде днес от 18:00 ч. в залата на Общински театър - Кюстендил.
Конкурсните дни от 3 до 6 април в Кюстендил ще протекат в читалище „Братство 1869”. В програмата са предвидени много лекции, беседи, майсторски класове и концерти на гостите от страната и чужбина.
И тази година международният музикален форум ще даде поле за изява на китаристи от различни възрасти от България, Сърбия, Македония, Украйна, Гърция, Румъния, Косово, Русия, Кипър, Турция и други.
Журито на конкурса е съставено от едни от най-утвърдените имена в България и чужбина като проф.Панайот Панайотов, доц. д-р Стела Динкова, Александър Важенин – Русия, доц. д-р Росен Балкански, доц.Елена Хорошавина - Украйна, Дарко Багески – Македония, Кастриот Сада – Косово и др.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен