Избрани Новини

ЮЗУ студентка е сред победителите в конкурса "Най-важният урок“

Радостина Гавазка бе отличена с едногодишна стипендия от 6000 лв. и стаж по специалността

Първокурсничката в специалност „Начална училищна педагогика с чужд език“ Радостина Гавазка е сред победителите в конкурса „Най-важният урок“, организиран от консултантската компания PwC България.
На официална церемония, която се състоя в президентството, президентът Румен Радев награди победителите в конкурса. 11 амбициозни български студенти и докторанти в педагогически специалности, сред които и Радостина бяха отличени с едногодишна стипендия от 6000 лева и стаж по специалността.

„Вие сте хората, които ще предадете на вашите ученици спойващия елемент на нашето общество – нашите ценности, култура, народопсихология, без които ние бихме живели в един механичен свят“, обърна се Румен Радев към победителите. Държавният глава отбеляза, че работата на младите учители не е просто професия, а призвание, от което зависи бъдещето на България.

В конкурса, който се проведе под патронажа на президента Румен Радев и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, се включиха повече от 400 студенти и докторанти от над 20 университета у нас. Участниците кандидатстваха с есета на тема „Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици“, в които споделиха какво е най-ценното, което искат да преподават на своите бъдещи ученици и какво биха искали да ги научат. Кандидатурите бяха оценявани от седемчленно жури, състоящо се от журналисти и образователни експерти.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов