Избрани Новини

БМЧК провежда националното си събрание в Благоевград

Има над 8 000 членове и доброволци

От днес до 3 април в Благоевград ще се проведе националното събрание на Българския младежки Червен кръст БМЧК - най-голямата младежка доброволческа организация у нас.
Тя е получила високо международно признание, с над 8 000 членове и доброволци. На форума се очаква да присъстват повече от 100 червенокръстци от цялата страна. Откриващото заседание на националното събрание на БМЧК ще се проведе днес от 16:00 ч. в аудиторията на Балканския академичен център към Американския  университет, Благоевград, с домакинството на Областната организация на БЧК - Благоевград.

Националното събрание ще протече в две части. Днес ще бъдат разгледани и подложени на гласуване отчета за дейността на организацията за изминалата за изминалия мандат /2017-2019/ и отчета на Комисията по съответствието. За 2-ри април предварителният дневен ред включва избор на ръководни органи на младежката организация, в това число избор за председател на БМЧК, членове на Изпълнителния съвет и съветник по съответствието. В този ден е предвидено също приемане на годишния план за дейността на БМЧК през 2019 г. и Насоки за развитие на дейността на БМЧК до 2021 г.
В заседанията на Националното събрание ще участват председателят на БЧК акад.Христо Григоров, зам.генералният директор на БЧК д-р Славита Джамбазова, директорът на Секретариата на Обл.съвет на БЧК - Благоевград Йорданка Стойчева, партньори и съмишленици на организацията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов