Участничка в ало измами получи 8 месеца затвор

"Работела" в Сандански и Благоевград

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура -  Благоевград и защитата на подсъдимата Е.С., обвинена за извършено от нея престъпление по чл. 210, ал.1, т. 1, пр. 1, вр. чл. 209, ал. 1 ,вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4 от НК.

Чрез телефонни обаждания извършителите на престъплението въвели в заблуждение няколко граждани с цел имотна облага. На пострадалите от техните действия било заявено, че съдействат на органите на реда за провеждане на полицейска операция по залавяне на измамници. По този начин те ги мотивирали да оставят парични суми на различни места.

Подсъдимата участвала в схемите за измама, като обещала и оказала помощ на други съучастници в престъплението във вземането на парични суми от заблудените граждани.

Около обяд на 8.10.2018 г., на ул.„Даскал Козарев“ в гр.Сандански, Е.С. взела торбичка, закачена на външната входна врата на парцела от измамената жена, със сумата от 2 000 лева в нея.

Няколко часа по-късно, на ул.„Иван Михайлов“ в Благоевград, друга пострадала хвърлила през терасата на дома си пакет с 4 230 лева, които подсъдимата също взела.

Е.С. се е признала за виновна в извършените от нея престъпления и се е съгласила да й бъде наложено наказание от осем месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.