Поетът Кирил Аспарухов отпразнува юбилея си в родния Петрич

Кметът Димитър Бръчков го поздрави

Вчера в НЧ "Братя Миладинови 1914" - Петрич поетът Кирил Аспарухов  представи поетичния си сборник „Житейски глътки“ и чества с колеги и приятели от родния си град 70-годишен юбилей. В залата на малкия  читалищен салон кметът Димитър Бръчков поздрави поета за 70-годишния му юбилей и за примиерата на поетичния му сборник "Житейски глътки" и му връчи плакет, поздравителен адрес и кошница с подаръци за рождения ден. Залата беше пълна с колеги по перо, приятели и почитатели на твореца, които с прегръдка или стих също го поздравяваха. А любимият певец Илия Луков пя в негова чест.

Накрая, като на рожден ден, имаше огромна торта със свещички. Поетът ги угаси под ръкоплясканията на приятелите. Какво си пожела - само той си знае! Но със сигурност ще очакваме нови творби от непобиращия се в рамки и време творец!

Честит юбилей!
Кирил Аспарухов е геодезист по образование, но поет и журналист по призвание. Дълги години е бил телевизионен водещ във Варненската телевизия. Член е на Съюза на българските писатели. Роден е в Петрич, но живее във Варна. Той е автор на книгите „Слънчева присъда“, „Кестенов бяг“, „Будни следи“, „Скорпионски бяс“, „Кафе в „КРЕЗ“, „Наивник на възраст“, „ПобеляваНЕ“, „ПродължеНИЕ“, „Завеса! Музите въздишат…“, „Име от афиш“, „Олтар за Невена“, „Остаряло слънце“, „Нито просяк, нито крал“, „Кладенецът на душата“, „В клепачите ми спят сълзи“, „Животът оттатък“, „Любовни следи“, "101" интервюта" и др.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"