Избрани Новини

Кирил Аспарухов отпразнува в Благоевград 70-годишен юбилей

Представи книгата си "101 интервюта“

Днес в централната библиотека на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград Кирил Аспарухов представи книгата си „101 интервюта“ и чества с благоевградските си колеги и приятели 70-годишен юбилей. Срещата бе по покана на Творческо обединение „ХХI век“ и Литературен салон „Огнище“ към читалището. 

Представянето направи председателката на клуба Красимира Кацарска, която връчи на поета и поздравителен адрес от читалищното настоятелство по повод юбилея му. След това Кирил Аспарухов разказа за себе си, за митарствата на неговите книги и знесе кратък авторски рецитал.
Кирил Аспарухов е геодезист по образование, но поет и журналист по призвание. Дълги години е бил телевизионен водещ във Варненската телевизия. Член е на Съюза на българските писатели. Роден е в Петрич, но живее във Варна. Той е автор на книгите „Слънчева присъда“, „Кестенов бяг“, „Будни следи“, „Скорпионски бяс“, „Кафе в „КРЕЗ“, „Наивник на възраст“, „ПобеляваНЕ“, „ПродължеНИЕ“, „Завеса! Музите въздишат…“, „Име от афиш“, „Олтар за Невена“, „Остаряло слънце“, „Нито просяк, нито крал“, „Кладенецът на душата“, „В клепачите ми спят сълзи“, „Животът оттатък“, „Любовни следи“ и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов