Книга в памет на Николай Кимчев представят в Благоевград

Премиерата е в благоевградския театър

Книга в памет на Николай Кимчев ще бъде представена в Благоевград днес, когато се отбелязва  и Международния ден на театъра. Тя е озаглавена "И земен, и небесен" и разкрива различни моменти от житейския път на големия актьор. За четивото принос имат семейството и многобройните приятели на емблемата на ДТ "Никола Вапцаров". Книгата съдържа и много откровени интервюта със самия Николай Кимчев. Премиерата ще бъде от 18.00 часа в Камерната зала на благоевградския театър.

Николай Янев Кимчев е роден в Симитли, кв.Ораново през 1952 г. След завършване на театралното си образование постъпва на работа в ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград и на негова сцена преминава целият му живот като актьор и на два пъти като негов директор.

В дългогодишната история на ДТ "Никола Вапцаров" Николай Кимчев се нарежда до неговите най-добри и обичани актьори. Играе десетки роли от българската, руската, европейската и античната гръцка драматургия. Неговият талант го извежда на много български сцени. Николай Кимчев доказа себе като изключителен актьор във филми и празнични събития от регионален и национален мащаб.

На 3 февруари 2018 година Николай Кимчев губи битката за живот. Въпреки това той остава жив в сърцата на многобройните си почитатели.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"