Избрани Новини

Започна изграждане на мащабния Спортен комплекс край Разлог

Днес бе направена първата копка

Днес кметът на община Разлог инж.Красимир Герчев и изпълнителният  директор на „Хидроенергийна компания“- АД Иван Чапов направиха първа копка за изграждане на мащабен спортен комплекс в местността Байова борика, Община Разлог.
На официалната церемония присъстваха зам. министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, Валентин Чакъров - председател на зонален съвет на БФС,  Александър Кабзималски - председател на зонален съвет на БФС -  Благоевград, д-р Мария Копанарова - председател на Общинския съвет - Разлог, кметове на населени места в Община Разлог, спортисти, граждани и гости на града.
Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим извърши тържествен водосвет за просперитета на новото начинание и за здраве на всички, които ще участват в изграждането му, както и на тези, които ще го ползват в бъдеще.
„Това е историческо събитие в сферата на спортната инфраструктура за община Разлог. Бяха положени много усилия и отделено доста време, за да се стигне до тук“ - каза пред присъстващите кметът на община Разлог инж.Красимир Герчев. - „Искам да благодаря на министър-председателят Бойко Борисов и правителството, че предоставиха този имот безвъзмездно на община Разлог. Това нямаше как да се случи без помощта на Областния управител на Благоевград Бисер Михайлов“ – допълни кметът и изтъкна административната работа на Община Разлог по отношение на придвижване на документалния статут на земята от нива в урбанизирана територия на спортен комплекс. Инж.Герчев изказа благодарности на екипа на „Хидроенергийна компания“ АД за подготовката на проекта и специално на Иван Чапов за доверието да инвестира именно в спортната инфраструктура на Община Разлог.
От своя страна зам.министърът на младежта и спорта Стоян Андонов си пожела повече кметове като г-н Герчев и повече инвеститори като г-н Чапов. „Всяка инвестиция в спорта е инвестиция в здравето на нацията. Нека след години, когато е открит комплексът, винаги да е пълен с деца и млади хора“, допълни той.
Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за Община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития и ще разполага с нужните условия за подготовка не само на български, но и на чуждестранни отбори. По този начин ще бъде надградена съществуващата към момента туристическа инфраструктура.
Община Разлог е вече утвърдена туристическа дестинация с развита хотелска база. Статистиката отчита ръст от 26% за реализирани нощувки през 2018 г., в сравнение с предходната 2017 г., като 36% от туристите, избрали община Разлог за своята почивка, са чужденци. Реализирането на този проект цели повишаване нивото на предлаганата туристическа услуга и привличане на повече туристи. От своя страна това ще доведе до разкриване на нови работни места и повишаване на стандарта на живот на местното население.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)