Първи копки на кръстовища и улици направиха в Разлог

Ще се подобри организацията на движението

Днес на кръстовището между ул."Христо Ботев" и "Александър Стамболийски" в Разлог се проведе официална церемония „Първа копка“ за стартиране на ремонтни дейности на съществуващи улици и изграждане на две нови кръгови кръстовища. Дейностите ще обхванат рехабилитация на пътна настилка и прилежащи към нея тротоари и отводнителни съоръжения на ул.„Христо Ботев”, ул.„Опълченска”, ул.„Черна Река” и ул.„Стара планина”.
Предвижда се изграждане на кръгови кръстовища в участъците между ул.„Христо Ботев” и ул.„Александър Стамболийски”, както и пред Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог, където се пресичат улиците „Черна река”, „Опълченска” и „Св.Св. Кирил и Методий”.
„Изказвам своята благодарност на екипа от служители на Общинска администрация - Разлог и на всички съдействали за реализацията на този проект. Той е от изключителна важност за подобряване на транспортната инфраструктура в града. Чрез изграждането на двете кръгови кръстовища ще се регламентира достъпа до долната промишлена зона на града, както и пред МБАЛ - Разлог. По този начин стратегически ще се осигури по-добър достъп на линейките и пожарните коли. Ще се подобри организацията на движението и в по-голяма степен ще се гарантира сигурността на преминаващите пешеходци и транспортни средства. Така ще се повиши стандарта на живот в града, което е основен приоритет в работата ми и в работата на екипа на Общинска администрация - Разлог“, каза кметът на община Разлог инж.Красимир Герчев.
На събитието присъстваха още д-р Емил Тончев - народен представител, д-р Мария Копанарова - председател на ОбС-Разлог, кметове на населени места, общински съветници, представители на Общинска администрация – Разлог, граждани.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"