Избрани Новини

След сигнала на ВМРО прокуратурата погна "Гольовците“

Кланът е в основата на побоя в Кюстендил от миналия месец

Прокуратурата започна разследване на членове на скандално известна фамилия на Гольовците. Кланът е в основата на побоя в Кюстендил от миналия месец, при който има един убит български гражданин, а много са ранени.
Тогава българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и общинският съветник, председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на КПКОНПИ Пламен Димитров относно богатото криминално досие на „Гольовците“ и с настояване да започне разследване срещу членове на клана за различни престъпления.
В отговора на главния прокурор на сигнала на Джамбазки и Контрера се казва, че е образувана проверка срещу лица, живущи в кв.„Изток“ -  Кюстендил. Както и че Окръжната прокуратура - Кюстендил ще възложи проверка на отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР - Кюстендил за лихварство, сводничество, търговия с наркотични вещества и акцизни стоки, неистински ТЕЛК решения. От пространен отговор на Окръжна прокуратура - Кюстендил става ясно, че в махалата са установени множество нарушения на данъчното законодателство, а материалите са отделени в нарочна преписка, като е възложено на МВР и Районна прокуратура - Кюстендил да образува наказателни производства по събраните данни.
От началото на месец март резултатите и по отношение на фалшивите ТЕЛК решения са вече налице. Районната прокуратура - Кюстендил върна писмо до Ангел Джамбазки и Карлос Контрера, в което се казва, че по подадения от тях сигнал е възложена проверка. Тя е относно издадени НЕЛК и ТЕЛК решения на лица от Кюстендил, кв.„Изток“.
Резултат и отговори се чакат, а те са ясни от години – „Гольовци“ са организирана йерархична структура, която от десетилетия се занимава с противообществена дейност. Припомняме, че малко след случая в Кюстендил в столичния квартал „Орландовци“ се проведе специализирана полицейска операция срещу част от клана „Гольовци“, при която бяха задържани 14 лица, в т.ч. и двама служители на 2-ро РУ за покровителство на организираната престъпна група.
Патриотите от ВМРО оценяват положително факта, че в бърз порядък институциите заработиха и дори се стигна до реализации на членове на този клан. От партията считат, че това е едно добро начало и ясен знак, че държавата се заема сериозно със задачата да противодейства на подобни структури. Всички тези „кланове“, които си позволяват да бъдат фактори, да „колят и бесят“, трябва да понесат последствията от своите действия.
Очакваме и КПКОНПИ да извърши необходимите проверки, за да установи легално ли е имуществото и доходите на визираните в сигнала семейство Игови и техните присъдружни от кв.„Изток“ в Кюстендил и кв.„Орландовци“ в София, завяват вносителите на сигнала Джамбазки и Контрера.
Патриотите от ВМРО категорично заявяват, че няма да спрат да алармират и настояват за разрешаване на циганския въпрос, защото той, за съжаление, се е разклонил и метастазира в най-различни сфери в обществения, социален и политически живот в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов