Избрани Новини

Цветанов в Благоевград: Стабилното управление осигурява европейски средства за българските общини

Присъства на церемония по откриване на обновения площад в Благоевград

Силното и стабилно управление на правителството на Бойко Борисов осигурява европейски фондове, от които общините имат възможност да реализират обществено значими проекти. Такъв пример е и днешното събитие за откриване на обновения и облагороден площад “Георги Измирлиев – Македончето“ в Благоевград, което е поредната придобивка за благоевградчани по линия на европейската солидарност. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов на официалната церемония по откриването на обекта.
Според Цветан Цветанов кметът на Благоевград Атанас Камбитов се е доказал като един от най-успешните кметове в страната не само с десетките реализирани проекти с европейско финансиране, но и с десетките санирани блокове по Националната програма за енергийна ефективност. „Благоевград се превърна в един от градовете с привлекателна среда за живот и добри условия за туризъм. Ясната визия на правителството за бъдещото развитие на страната ни гарантира сериозни инвестиции и подкрепа за общините”, каза още Цветан Цветанов. Той подчерта, че в новия финансов период 2021-2027 г. България ще получи 4 млрд. лева повече средства, като общата сума ще е 18 млрд. лв., които ще подпомогнат българските населени места и техните жители да живеят още по-добре.
„Важно е да съхраните това, което е направено, и да го надградите. Построеният преди повече от 30 години централен площад, който е обновен сега, е пример за последователност, приемственост и надграждане”, отбеляза Цветан Цветанов.
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов се обърна с благодарност към онези, които преди повече от 30 години са изградили красивия архитектурен комплекс с централния площад, превърнал се в емблема на Благоевград. „Подходихме много отговорно при реализирането на този проект, за да не нарушим художествената и архитектурна цялост на комплекса, като надградихме направеното преди нас и сега жители и гости на Благоевград ще се радват на пеещи фонтани”, посочи кметът Камбитов. Той подчерта, че реализирането на този проект и на десетките друти проекти за стотици милиони, изпълнени в Благоевград, са благодарение на успешната държавна политика и силното правителство на Бойко Борисов.
Площад „Георги Измирлиев - Македончето“ бе изцяло обновен по проект „Благоустрояване на градската среда“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж” и е на стойност 5.5 млн. лв. Това е първи ремонт на площада от 30 години насам, като са извършени укрепителни дейности  на носещите конструкции, старите плочки са подменени, фонтаните са ремонтирани, реконструирани са зелените площи и са обособени нови зони за отдих.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов