Избрани Новини

Днес стартира данъчната кампания в Благоевград

До 30 април собствениците на имоти могат да платят данъците с отстъпка

Данъчната кампания в община Благоевград стартира официално от днес, 1 март. Собствениците на имущество имат възможността да изплатят пълния размер на задълженията до 30 април и да получат 5 % отстъпка. След тази дата те ще могат да платят на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. Всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите задължения и сроковете за плащане.
Местните данъци и такси могат да бъдат платени на касите, намиращи се на партера на Община Благоевград. Те са с непрекъснато работно време в часовете от 07:30 до 18:30 часа. Плащането може да се направи по банков път, чрез ПОС терминал и касите на Easypay.
Патентният данък може да бъде внесен на четири равни вноски- за първото тримесечие- до 31 януари, за второто – до 30 април, за третото- до 31 юли и за четвъртото тримесечие до 31 октомври.
Община Благоевград предлага и услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно.  Платформата е  изцяло общинска и работи без посредници.
Системата е опростена и е изключително лесна за ползване. Данъчно задължените лица могат да направят справка и да пристъпят към плащане на сайта www.blgmun.com, в раздел „Електронни услуги“, „Справки и плащане на задължения плащане на задължения за местни данъци и такси“, влизайки в меню “Потребител”. Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден  в Дирекция “Местни данъци и такси”.
Услугата е напълно безплатна за данъчно задължените лица.
Предоставяните възможности за ползването на административни услуги в по-широк спектър е сред приоритетите в управлението на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)