Избрани Новини

Първа копка на нов Ловен дом в град Сандански

Идеята е в процес на реализация и има изготвен проект

През изминалата година по предложение на кмета Кирил Котев Общински съвет - Сандански отстъпи терен за реализацията на дългогодишната идея и желание на ловците и риболовците от Община Сандански за изграждане на Ловен дом. Идеята вече е в процес на реализация и има изготвен проект.
Бе отслужен ритуален водосвет, извършен от свещенослужител на църква „Свети Георги“. Символична „първа копка“ направиха кметът на Общината Кирил Котев, зам.председателят на ЛРД „Сокол-1920“ Борис Щурков, най-дългогодишният член на дружеството Иван Вергов и представител на фирмата-изпълнител. Така бяха положени основите на бъдещия дом на ловците и риболовците от района, членове на ЛРД „Сокол“.
Ден преди официалния старт на строителните дейности, зам.председателят на дружеството Борис Щурков и представител на фирмата-изпълнител БГ Кънстракшън ЕООД, подписаха в сградата на Общината договора за изграждането на бъдещия Ловен дом.
Ловно-рибарско дружество „Сокол“ е основано преди 99 години с идея за опазване на дивечовите запаси, с грижа за стрелковите умения и възпитание на членовете си. Дружеството се превръща в радетел на общественополезна дейност.
Сегашният управителен съвет достойно продължава делото на първооснователите, като превърнаха дружеството в истински действаща институция с мисия и цели.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)