Православният център отпразнува десетия си рожден ден

Неврокопският митрополит Серафим поздрави присъстващите

Днес Православният информационен център посрещна празник - чества своя 10-годишен юбилей.

Празничен водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим в съслужие със свещеници от епархията. Той поздрави всички присъстващи - над 100 души, благодари за усърдието в работата им и пожела да посрещнем отново заедно и с нови съмишленици следващите десет години - с още повече успехи за духовното израстване на народа ни.

След това децата от неделното училище поздравиха дошлите на празник са песнопения и рецитации. Всеки присъстващ получи и подарък - новият брой на детския вестник "Кандилце".

Центърът получи поздравителен адрес по случай юбилея от Сдружение "Движение Ние, жените" с председател Здравка Чимева, редовен партньор в много съвместни мероприятия.

Накрая имаше и торта - като на рожден ден. Вкусни малки сандвичи и хапки, приготвени от сръчните и работливи ръце на доброволците от Кухнята за бедни при църквата "Св.Николай Мирликийски" в квартал "Грамада".

Присъстваха всички, които помагат на центъра в благородната му дейност през годините и работят за православието. А дейността му - да припомним - са лектории, дискусии, прожекции на православни филми, представяния на книги, организиране на срещи и конференции, изложби, неделни училища, набиране на хранителни продукти съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества, работилници, базари, курсове по религия, по източноправославно пеене, иконопис, детски журналистически клуб "Кандилце" и издаване на детския православен вестник "Кандилце", доброволческа кухня за бедни, обучения по вероучение в училищата, лекции за възрастните и още много други дейности в полза на хората и за тяхното добруване.

Православният център в Благоевград работи отлично през годините с училищата в общината, с различните общински и държавни институции и най-вече - с много доброволци, хора на различна възраст, но обединени от стремежа си да правят добро.

Утвърди се като истински духовен и обществен център, в който всеки може да намери помощ и подкрепа в трудни моменти.

Честит рожден ден!Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"