Избрани Новини

АУБ обяви нова стипендиантска програма с мисия

Стипендията Rising Impactors е за бъдещите лидери на България

Снощи официално бе даден стартът на Rising Impactors, новата програма на Американския университет в България (АУБ).
Rising Impactors е програма, създадена с мисъл за бъдещото и в духа на мисията и целите на АУБ, като стипендията предоставя възможност млади хора, които с делата си са допринесли за положителна промяна в своята общност, да получат качествено образование и да продължат да бъдат носители на позитивна промяна в обществото. Стипендията Rising Impactors е за бъдещите лидери на България, които имат нужда от подкрепа за развитието си днес.
На събитието присъстваха президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012 – 2017), членове на борда на АУБ, сред които Андрей Делчев и Тим Хигинс, президентът на АУБ д-р Стивън Съливан, зам.ректорът на институцията д-р Емилия Занкина, представители на бизнеса, водещи медии, гости.
Във встъпителното си слово президентът на АУБ Стивън Съливан посочи: “Именно промяната е вселената, в която младите хора живеят днес! Нека заедно подпомагаме промяната да се случва.”
„В свят на глобализация се чувстваме ангажирани да даваме на младите хора повече причини да останат и променят обществото в своята родна страна! Rising Impactors е причина и  възможност! Сигурен съм, че в лицето на бизнеса ще намерим много будители” – изтъкна Росен Плевнелиев.
Програмата Rising Impactors е отворена за всички ученици в 12-ти клас, а първите стипендианти ще бъдат избрани от специална комисия. Проектите ще бъдат обективно оценявани както от гледна точка на дълготрайността и възможностите за надграждане на положителната обществената промяна, която предизвикват, така и от гледна точка на броя хора, облагодетелствани от тази положителна промяна.
Големи международни и български компании, фондации и частни лица подкрепиха програмата морално и финансово още преди официалния старт, а пионер в приноса към каузата е президентът Росен Плевнелиев.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)