Избрани Новини

Съдят гръцки шофьор, прегазил пешеходец

Шофирал с превишена скорост в населено място

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд гръцкия гражданин Н. М. по обвинение за предизвикано от него пътно-транспортно произшествие – шофиране с превишена скорост в населено място, в резултат на което е загинал пешеходец – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, пр. 1, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс.

На 20.08.2017 г. обвиняемият М. управлявал лек автомобил „Рено“, в посока от гр.Серес, Гърция, за София. Заедно с него пътували съпругата му и трите му деца.

Около 21:15 ч. той се движел по главен път Е-79, като наближил бензиностанция в Кресна. Непосредствено до нея, както и на противоположната страна, имало изградени спирки със специално уширение.

По това време работещият наблизо Д.К. предприел пресичане на пътното платно, като бил осветен от уличните лампи и осветлението на намиращата се наоколо каравана. Движещият се пред колата на обвиняемия друг автомобил намалил скоростта, за да пропусне пешеходеца. Въпреки това, мъжът се спрял в участъка на линията, ограничаваща двете ленти за движение, и изчакал преминаването на автомобила, след което продължил пресичането.

В същия момент обвиняемият Н.М. шофирал със скорост 57 км/ч, като не видял своевременно пресичащия пътното платно Д.К. Водачът не намалил скоростта на движението на управляваното от него МПС, не задействал спирачната система и не извършил аварийно спиране. Вследствие на това пешеходецът бил ударен от автомобила на Н.М., като му била причинена тежка черепно-мозъчна травма. Поради тежестта на уврежданията, смъртта на пострадалия била неизбежна.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов