В Кюстендилско прибраха наркомани и друсани шофьори

Започнати са досъдебни производства

- В края на миналата седмица при извършени процесуално-следствени действия в жилище, обитавано от 26-годишен мъж, кюстендилски полицаи са открили и иззели 155 грама канабис и 3.74 грама амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. 26-годишният мъж е задържан за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

- В края на миналата седмица при извършена полицейска проверка на 21-годишен мъж от село Багренци служители на РУ Кюстендил са открили и иззели от него 4 станиолови опаковки със зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Проверката е извършена на ул.„Добрич“ в Кюстендил. Притежателят на наркотичното вещество е задържан за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

- Пътни полицаи от  РУ Рила при извършена проверка на лек автомобил „Опел“  на ГП Е 79 установили, че 21-годишният водач, благоевградчанин, управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

- 37-годишен софиянец е задържан в събота от дупнишки полицаи за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества и притежание на наркотици. Проверката е извършена с техническо средство, водачът е отказал да му бъде взета кръвна проба за анализ, при последвалата проверка в автомобила са открити и иззети 10.32 грама екстази, видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен