Избрани Новини

Задържаха посредник в ало измами

Мъжът от с.Коняво извършвал куриерска дейност при четири случая на измами

34-годишен посредник в осъществяването на телефонни измами е задържан вчера, съобщиха от МВР. В хода на работа с него, мъжът от с.Коняво признал, че е извършвал куриерска дейност при общо четири случая на измами. Разказал пред полицаите, че търсел работа и публикувал телефона си в интернет и така бил нает. Взетите пакети от указани по телефона адреси, съдържащи пари и ценности, носел в столицата и ги оставял на различни места, посочени от телефонния му наставник.

Вчерашната жертва на измама е 72-годишен кюстендилец. Възрастният човек бил въведен в заблуждение, че оказва помощ на полицията за залавяне на престъпници. Събрал 2000 евро и обещал да остави пакета  с  парите на посоченото му място – паркинг в центъра на града. Докато следвал указанията се усъмнил, че може да стане жертва и се обадил в полицията. Последвали незабавни действия и служителите задържали посредника в момента на вземане на плика. Задържаният е признал, че за тази си дейност получавал по 200 лева хонорар. По случая е започнало досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Полицията отново напомня: Не се доверявайте на непознати по телефона, особено когато по различен предлог ви искат пари. Няма практика от полицията  да  искат пари от граждани в какъвто и да е случай на търсено съдействие.  Ако получите обаждане от непознат, който иска пари по телефона бъдете сигурни, че става  въпрос за измама. Помислете, преди да дадете спестените си пари! Звънете на тел. 112. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)