Избрани Новини

МВР отново призовава гражданите да внимават за ало измами

Под никакъв предлог не предоставяйте пари или ценности на непознати, потърсили ви по телефона

МВР отново призовава гражданите да внимават: Под никакъв предлог не предоставяйте пари или ценности на непознати, потърсили ви по телефона!

Съвети как да разпознаете и избегнете телефонна измама:

Независимо, че в много случаи униформени се намесват и предотвратяват телефонни измами, има хора, които се поддават на сценариите на измамниците и се лишават от спестяванията и ценностите си. Затова МВР отново призовава под никакъв предлог гражданите да не се предоставят пари или ценности на непознати, след обаждане по телефона.

Най-често използваната от измамниците схема е - „Оказване на помощ на полицията“. При всички положения не се поддавайте на този сценарий, защото полицията никога не търси по телефона съдействие от гражданите и няма практика да им иска пари за целите на своите операции. При получаване на подобни обаждания е важно разговорът да бъде прекъснат и своевременно подаден сигнал на тел. 112, по възможност от друг апарат, а не от този, от който е получено обаждането от измамниците.

Измамниците използват и други сценарии, но при всички тях общото е едно – телефонно обаждане от непознат и искане на пари.

Разпознай измамата:

АКО ПОЛУЧИШ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА, ПРИДРУЖЕНО СЪС ЗАПЛАХИ

АКО ПОСЛЕДВА ТЕЛЕФОННО ОБАЖДАНЕ ОТ ПОЛИЦАЙ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ

ТОВА Е ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА.

НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙ!

НЕ СПОДЕЛЯЙ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ!

НЕ ПРЕДОСТАВЯЙ ПАРИ!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов