Избрани Новини

Коледно тържество си направиха учителките-ветерани

Пяха рождественски песни

Коледно тържество си направиха дамите от Клуба на учителките-ветерани в Благоевград. Всяка година с богата трапеза, коледни песни и добро настроение те изпращат старата и посрещат Новата година.

И тази година я посрещнаха с добро настроение въпреки трудните пенсионерски години и малките пенсии. За сметка на това - винаги с висок дух и оптимизъм.

Тържеството започна със словото на председателката на клуба г-жа Гебова, която припомни някои от светлите и паметни моменти през 2018 година не само за тях, но за цялото човечество и призова към милосърдие, доброта и човечност. Със запалени свещи бяха изпяти рождественски песни, а сетне бе разчупена питата с паричка. Имаше и домашна баница с късметчета. Чиниите пред всяка от дамите беше отрупана със сладкиши, по-голямата лично приготвени от самите тях. Затова и толкова вкусни!

На срещата бяха и приятелките на клуба - писателката Евгения Йорданова и журналистката Антоанета Гулева - и двете Жени на годината на Благоевград. Бизнес дамата Здравка Чимева, председател на Сдружение "Движение - Ние,жените", също Жена на годината на Благоевград, не можа да присъства лично на милото тържество, но изпрати шоколади за всяка от присъстващите с пожелание животът им да става все по-сладък и весел.

Григор Митрев, ктитор на Горнобрезнишкия манастир "Св.Пророк Илия", също изпрати поздрав на дамите от клуба с пожелание догодина през май-юни отново да му гостуват в манастира.

Весели Рождественски и новогодишни празници, мили дами! Вие винаги ще бъдете нашите Учители!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов