Избрани Новини

Учителки-ветерани от Благоевград дариха икона на Свети Георги

Тя е за черквата "Св.Георги" в Горнобрезнишкия манастир

По покана на Григор Митрев, ктитор на манастира "Св. Пророк Илия“ край село Горна Брезница, група учителки от Клуба на учителите-ветерани в Благоевград посветиха деня на екскурзия до манастирската обител. Те гостуват там вече няколко пъти, като предишните пътувания отново бяха по негова покана. Към тях се присъединиха дамите от Туристическия клуб "Еделвайс" и Клуб "Бодрост".

Това е любимото им място за релакс и почивка, а природата тук е несравнима. Малкият манастирски комплекс е уютен и човек има чуството, че тук се доближава по-истински до Бога. А гостоприемството и сърдечността на ктитора Григор Митрев са пословични. Всяка година той посреща своите гостенки- поклоннички с богата трапеза. Неговият баща е бил учител и затова за него е радост и чест да приеме и нагости учителките-ветерани, представители на най-благородната професия в навечерието на техния празник - 24 май.

Тази година учителките-поклоннички имат и мисия - носят в дар на манастира иконата на Свети Георги не само за да благодарят за сърдечния прием, който им оказва ктиторът, но и да остане спомен от техните срещи в новопостроената църква "Свети Георги". С пожелание всяка година да се връщат на това прекрасно място. Отново и отново...



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов