Избрани Новини

"Бразилски нощи" ще сгреят снежен Благоевград

Мюзикълът е по текстове на бразилския писател Жоржи Амаду

В Благоевград ще представят мюзикъла "Бразилски нощи" - дело на Театрално-музикалният център в Разград. Спектакълът е на 23-ти януари 2019 г. от 19.00 часа в зала "Яворов".

Либрето - Андрей Калудов, постановка Андрей Калудов, художник на костюмите Диляна Асенова, хореография Румяна Маркова, сценография Теодор Даскалов,  диригент Левон Манукян. Участват Робин Кафалиев, Цветана Благоева, Тодор Мадолев, Латинка Петрова, Николаи Борисов, Прея Осасеи, Яцек Янков, Евгени Стефанов, Димитър Варадинов, Николаи Сяров, Лъчезар Хальов.

Мюзикълът е създаден по текстове на световоизвестния бразилски писател Жоржи Амаду, а автор на музиката за танците и песните, специално написана за спектакъла, е големият български композитор Стефан Димитров.

Богата и пъстра е картината на бразилския карнавал и подготовката за него - свят, изпълнен с емоции и зрелище! В суетнята на пристанищния град Баийя  един доскоро прилежен чиновник, примерен баща и роднина навършва достойните за песни години. Вместо да си почива спокойно и сладко, Кинкас се гмурва без страх в прекрасен, изпълнен с музика, любов и страст живот. Многоликото общество от комарджии, дребни крадци и проститутки издига самопровъзгласилия се капитан за свой предводител. В очакване на карнавала се случват странни и мистични събития .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов