Избрани Новини

Цветан Цветанов: "Банско е №1 и ще остане №1”

Заяви го на официалното откриване на сезона в курорта

„Банско е № 1 и ще остане № 1”, заяви Цветан Цветанов на официалната церемония за откриването на Сезон 2018/2019 в курорта. Гости на събитието бяха още заместник-министрите на спортното и туристическото министерство  доц. д-р Стоян Андонов и Любен Кънчев, Мая Христоскова, изпълнителен директор на концесионера „Юлен” АД, както и представители на хотелиерите, отличени през годината за своята успешна работа.
„Все още сме в очакване да бъде даден шанс на Банско да продължи да се развива. И като казвам Банско, имам предвид всички планински курорти в България, които следва да имат правото да изграждат своите екологични въжени линии. Банско наистина е водещият зимен сезон в България, и тук е мястото да благодаря на целия туристически бранш за добрата работа, както и на концесионера, който направи възможно нашия град да се нареди сред ТОП курортите в Европа”, заяви домакинът, кметът Георги Икономов, минути преди да обяви официалното откриване на новия зимен сезон.
Веселбата на пл."Н.Вапцаров" премина с кукерско шоу, факелно шествие, изпълнения на автентичните самодейци от града под Тодорка, както и приказно лазерно шоу. Кулминационната точка бе празничната заря, като след това Румънеца и FolkustiX представиха световни хитове, преплетени с български фолклор. С помощта на мистичните български гайди, тъпани и кавал и рапирането на Румънеца бяха пресъздадени любими парчета като „No digitti” на Blachstreet & Dr. Dre, “Jumparound” на House of Pain и много други.

През празничния ден на белите писти в Банско по традиция се проведе масово спускане на ски звездите и децата от ски училище ЮЛЕН. Бялата веселба продължи с концерт на Гери Никол, DJ Party и любимата игра "Ловци на съкровища". А обичаният кулинар Ути Вапцаров стопли жителите и гостите на града със своите месни специалитети и руйно червено вино.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов