Избрани Новини

Поскъпват лифт-картите за зимния сезон в Банско

Основната причина е повишената цена на електроенергията

Цените на лифт-картите в ски зона Банско ще бъдат по високи през зимния сезон. Това обявиха от дружеството-концесионер, като посочиха, че основната причина е повишената цена на електроенергията, предаде БНР Благоевград.

Дневната карта за ползване на ски съоръженията, която досега беше 58 лева,  е с нова цена от 65 лева, като увеличението е 12%. Абонамент за целия  сезон  струва 1500 лева.

Тъй като работим с много гориво и електроенергия, обясни директорът по маркетинг Иван Обрейков.

Има обаче намаления за семейните пакети и 20-дневните карти, каза той, като допълни, че се разширява обхватът на  символичната цена от един лев, която досега беше само за децата до 7 годишна възраст.

„За пенсионери над 75 години също е 1 лев, за пенсионери под 75 са на цената на детската карта. Също така, за хора в неравностойно положение цената за кабинката е 1 лев, ако са заедно с придружител - също 1 лев“, каза Обрейков.

Другата новост  тази година е свързана с  опазването на планината от пластмасови  отпадъци.

„Всичко минава в стъкло. Хартиени чинии и чаши с дървени лъжички и вилички, сламки от бамбук, само и само да спрем замърсяването“, добави директорът по маркетинг на дружеството-концесионер.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)