Избрани Новини

Банско пали коледните светлини на Никулден

Тържеството започва в 16:30 ч. на пл."Н.Вапцаров”

Навръх Денят на Св. Николай Чудотворец, 6 декември, кметът на Банско ще даде началото на Коледно-Новогодишните празници с тържествено запалване на коледната елха. Гост на предпразничата проява ще бъде приказната принцеса Елза, с която децата на Банско ще могат да се снимат. Красиво светлинно шоу, детска програма и лакомства ще допълнят тържеството, което е с начален час 16:30 ч. на пл. „Никола Вапцаров”.
Културната програма за най-светлите християнски празници, ще продължи на 12 декември с концерт на детската школа по пиано, водена от Марина Иванова. Отново към децата е насочено още едно културно събитие от празничния календар на Община Банско – детското театрално представление „Нощта преди Коледа“ на Драматичен театър – Благоевград. То гостува в Банско на 13 декември в салона на градското читалище.
Традиционен поздрав към жителите и гостите на града ще бъде големият коледен концерт под надслов “Вълшебна Коледа”. Децата от всички самодейни състави към читалището с много трепет са подготвили програмата на концерта, който е планиран за 21 декември от 17:30 ч. в салона на културното средище.
В новогодишната нощ жителите и гостите на града ще бъдат забавлявани от младата фолклорна изпълнителка Дафинка Димитрова. Талантливата певица е подготвила букет от празнични песни, с които да създаде весело настроение в първите часове на 2019 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов