Избрани Новини

Приветствие на министър Кралев по повод Международния ден на доброволчеството

Скъпи млади хора,

За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по случай Международния ден на доброволчеството, който се чества на 5 декември в цял свят.
Доброволчеството е проява на висока гражданска активност. Доброволчеството възпитава пълноценни личности и оказва влияние върху развитието на позитивни качества у младите хора.
Министерството на младежта и спорта в последните години работи в близко партньорство с неправителствените организации, като така на практика включваме пряко младите хора. Ние финансираме множество проекти, чрез които организациите реализират доброволчески инициативи и виждаме увеличения интерес към доброволчеството. Това ни мотивира да продължим положителната практика от нашето сътрудничество.
Благодаря Ви за мотивацията, за активността и отделеното време. Благодаря Ви, че не оставате безучастни към проблемите, които ни заобикалят! Доброволческите инициативи са възможност не само за промяна на общността и нагласите, а възможност да действаш, да участваш в обществените процеси и да бъдеш активен.
Вярвам, че доброволчеството учи и на доброта, съпричастност и инициативност. Никога не е късно да станеш доброволец!
Бъдете здрави и активни!
Честит празник!

    КРАСЕН КРАЛЕВ
    МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)