Избрани Новини

РПГ "Никола Стойчев“ с нов проект по програма "Еразмус плюс"

Обединява училища от Гърция, Кипър, България, Естония, Словения и Литва

Новият проект на ПГ „ Никола Стойчев” - Разлог „Между видимото и невидимото“- за нематериалното културно наследство от разложкия край в рамките на програма „Еразмус плюс“ обединява сродни училища от Гърция, Кипър, България, Естония, Словения и Литва.
Проектът, чийто координатор е д-р Елена Саянова, има за цел да разработи добри практики по съхраняване и популяризиране на живото наследство в нашите региони. На учители и ученици, и участници в проекта им предстои да проведат проучвания от местния фолклор, стари занаяти, традиционни ястия, обичаи, фестивали и други социални практики. Благодарение на разнообразните съвместни дейности, изграждане и споделяне на общи концепции, младите хора ще придобият един нов поглед към нашето културно наследство. Проектът е посветен на Международното десетилетие за сближаване на културите и на Европейската година на културното наследство.
Първата работна среща бе проведена в Разлог и в нея взеха участие 24 учители и ученици от седем партньорски държави. Проведе се уъркшоп за учениците, които посетиха къща „Дешка“, а заедно със своите учители посетиха Пловдив, който бе обявен за Европейска столица на културата за 2019 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов