Нов проект спечели Историческият музей в Разлог

Той е на тема "Исторически музей - Разлог – място за интерактивни летни занимания с деца“

,,Исторически музей - Разлог – място за интерактивни летни занимания с деца“ е новият проект, одобрен от Министерството на културата.

Проектът има за цел да бъдат обхванати и приобщени към музея всички деца от Община Разлог, като им даде пълноценни летни занимания, наситени с много образователни и развлекателни игри. Екипът на музея и доброволците от Сдружение ,,Международни инициативи за сътрудничество“ ще разработят още нови образователни игри, които ще позволят на децата да си уплътнят времето и да научат нови неща, докосвайки се до историята и традициите на Разлог и това да спомогне за засилване на тяхното патриотично чувство и любов към родния град. Музеят на Разлог ще се утвърди освен като любимо място за посещение, и като летен образователен център.
Стойността на одобрения проект е 2600 лв., които ще бъдат вложени в закупуване на цветен принтер, озвучителна система и два флипчарта. Като дейности по проекта са предвидени още купуване на две сгъваеми шатри и маси, които да се ползват от децата и доброволците в парка пред музея или в двора.

Вече две години Исторически музей - Разлог и Сдружение ,,МИС“ организират летни занимания, които се приемат с радост от деца и родители. Само тази година участниците в „Лятната академия“ бяха над 800. Децата на Разлог прекараха едно незабравимо лято в музея. Докато се забавляваха, имаха възможност да добият нови знания, умения и сръчности, предоставен им бе по-интересен начин да се докоснат до историята на родния си град. А с доброволците от чужбина се докоснаха и до други култури, опознаха традиции на чужди страни.

,,Исторически музей - Разлог – място за интерактивни летни занимания с деца“ е петият спечелен проект, с който музеят се гордее. През 2016 г. отчетоха успешно проект към Министерството на културата за извършване на археологически разкопки в м. Бетоловото край Разлог. През следващата 2017 г. с одобрено целево финансиране от Министерството на културата издадоха сборник ,,60 години музей в Разлог“, а по-късно през същата година е спечелен проектът ,,Шанс за целогодишна работа с деца“. През 2018 г. е одобрено ново финансиране на музея по проект ,,Нова визия на изложбата за Разлог“, чрез който беше обновена една от основните експозиции.

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия