Хора в неравностойно положение се включват активно в коледните прояви

На 3-ти декември ще се включат в шествие в Благоевград

Младежи и девойки от Защитени жилища за лица с интелектуални затруднения- Община Благоевград ще вземат участие в множество инициативи. Първата е на 1 декември, когато представители от Защитено жилище „Струма“ и Защитено жилище „Слънчев дом“ ще участват в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти-доброволци участниците ще играят минибаскетбол. Посланието на кампанията е „Да играем и растем заедно”.
В Международния ден на хората с увреждания - 3 декември, потребители  на социални услуги на територията на Община Благоевград ще се включат в шествие, което ще започне от ул.”Т.Александров” /магазин Билла/ и  ще достигне до МОЛ „Ларго“. По време на събитието те ще носят 60 балона – бели, зелени, червени - символ на българското знаме, които ще бъдат пуснати във въздуха пред МОЛ „Ларго“. Ще раздават флаери на гражданите с  послания, които да напомнят за хората в неравностойно положение .
Потребители на социалните услуги на община Благоевград взимат и активно участие в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград.  Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градската художествена галерия. Младежите и девойките ще участват и в Коледен базар, който ще се проведе в рамките на три дни - 19-21 декември.  За базара те са  изработили  коледни артикули, подкрепени в дейностите си от служителите – социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели.
Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания с  потребителите.
Девойки от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма”, от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина”, Светлана Георгиева - от Защитено жилище „Искра” и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница” вече се включиха, като доброволци в благотворителната кампания „Изплети топлина” на фондация „Има начин”. Те изплетоха топли шалове за хората без дом на територията на България. Включвайки се в инициативата, всички те изразяват своята съпричастност и подкрепа и вярват, че заедно има начин да помогнем на хората без дом.
Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия