Избрани Новини

Дрехи за бедни по дърветата в Дупница

Акция "Споделената зима е по-топла” стартира в Дупница

Благотворителна акция “Споделената зима е по-топла” стартира в Дупница, информира kmeta.bg. Организатори са ентусиасти в социалните мрежи. Целта е да бъдат събрани топли връхни дрехи за бедстващи или бездомни и нуждаещи се хора.

След това с тях ще бъдат “облечени” дърветата по главните дупнишки улици, а тези, които имат необходимост да се облекат по-топло,  ще могат да ги вземат. Ако останат, ще ги закарат до социални домове в други градове.  

Акцията е заимствана от много европейски градове, от Скандинавия, от Америка. Всеки, който има в гардероба си непотребни, но запазени якета, палта, шапки или шалове, които биха стоплили бездомни или нуждаеще си, да ги извади и да ги предаде, за да сложат на някое от дърветата по улиците в центъра или в парка. 

Апелът на инициаторите предизвика доста коментари. Почти всички дупничани са "за" този начин на благотворителност. Има и такива обаче, които отново ще карат употребявани топли дрехи до молове в София, където ги слагат  в контейнери точно за такаав цел. А всеки, който иска да се включи в акцията  "Споделената зима е по-топла" в Дупница, може да го направи на входа на местния  ГУМ, уточняват организаторите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов