Избрани Новини

Трима принцове и принцеса уважиха благотворителния бал на фондация "Стоян Камбарев" в Лондон

Деси Тенекеджиева и принц Кирил посрещнаха британския елит

Легендарното Café de Paris в сърцето на Лондон отвори врати за годишния благотворителен бал на фондация "Стоян Камбарев", който се проведе преди дни в сърцето на английската столица. Впечатляващата гала вечер за втора поредна година бе под патронажа на НВ принц Кирил, който заедно с председателя на фондацията Деси Тенекеджиева посрещна над 180 представители на британския и българския елит. Събитието бе класно и приказно красиво, а младите музикални звезди - открития на фондацията,  oмагьосаха публиката с таланта и енергията си.
Гостите се насладиха на удоволствия за всички сетива – прием, мултимедиен концерт-спектакъл и официална вечеря с изискано многостепенно меню, последвани от благотворителен търг с уникални предложения в сферата на изкуството, спорта и туризма.
8-годишният Аштън Майърс разтопи сърцата на публиката като водещ в тандем с очарователната британска актриса с български корени Девора Уайлд, която определено впечатли гостите.
Големите овации бяха за музикалните звезди - класическата певица Мария Славова и младите виртуози - пианистът Светослав Тодоров, братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови и китаристът Георги Димитров-Жожо. Черешката на вечертa бе специалното изпълнение на Тони Мур от Iron Maiden и Cutting Crew, както и атрактивното шоу на акробата Кори и прекрасните балерини. Програмата включваше и специално продуцирани кратки филми на английски за мисията на фондацията, за Стоян Камбарев и за всеки един от младите музикални открития, едни от най-добрите в света за възрастта си и лауреати на редица престижни международни награди.
Официалните дизайнери на изисканото арт събитие Кolchagov&Barba дариха скъп ваучер за търга и облякоха в изящни рокли трите главни дами на вечерта – Деси Тенекеджиева, Девора Уайлд и Мария Славова, която приличаше на истинска принцеса излязла от приказките.
Залата на енигматичното Café de Paris бе препълнена с високопоставени гости, кралски особи и представители на бизнеса, политиката, културата и шоубизнеса. Патронът на бала, НВ принц Кирил, бе в компанията на още двама принцове - синът му Тасило и племенникът му Борис – син на принцеса Мириам Търновска, която беше очарована от емоционалното събитие. Сред гостите бяха още Ави Лернер - един от най-известните филмови продуценти в света, собственик на Милениум Филмс и студио Ню Бояна, бизнесдамата и продуцент Дарина Павлова, както и Хю Куарши – популярният британски актьор от Star Wars и много сериали на BBC, световноизвестните музикални продуценти Денис Инголсби и Саймън Бритън от Tears from Fears. Голямо внимание сред гостите предизвика и зашеметяващата Марта Вачкова - един от най-верните приятели на фондацията.
Благотворителният търг бе воден от уважаваният финансист Пол Карол - основател на първия клуб по дебати във Великобритания. Eдин от основните парньори на фондацията, Емил Кайкамджозов, бе в компанията на съпругата си Лили и двамата избраха да станат притежатели на уникалното фототипно издание на „Четириевангелието на цар Иван Александър“, дарено лично от арт колекционерa и филантроп Диляна Русева, която също бе гост на галата. Изключителен интерес предизвикаха произведенията на младите художници и визуални артисти, като техните творби бяха откупени от фондация “Стоян Камбарев” предварително, за да бъдат предлагани на търга. Дарина Павлова наддава до последно за атрактивна картина на най-известния български стрийт арт художник Виктория Георгиева-Mouse. С нея специално от Рим, за да подкрепи младите таланти, пристигна и мисис България Universe 2018  д-р Галина Долапчиева, която избра картина на авангардния и най-скъпо продаван български млад съвременен художник Калоян Илиев-Кокимото. Един от партньорите на бала тази година, Фреди Василев, бе сред най-активните участници в търга и закупи както картината на Нора Ампова, така и две фотографии от Перу на принц Кирил - специално дарени на фондацията, а накрая стана притежател и на ски ваканция в хотел "Рила" в Боровец. Kартините на Радослав Нинов-Руди, Велизар Димчев, Огняна Серафимова, Мина Златева и Андрей Хамбарски отидоха в частните колекции на избрани ценители на изобразителното изкуство от всички точки по света.  
Интересен акцент от търга бе откупката на концерт на Тони Мур от Iron Mаidеn за частно парти от бизнесмена Аби Алидости. Огромен интерес предизвика и другия подарък от Тони Мур - лимитирана винилова плоча на легендарната група, придружена с няколко подписани снимки и флаери от едно от първите им турнета в далечната 1977-ма година.
Голяма борба сред феновете на спорта предизвикаха и победоносната ракета на Григор Димитров от ATP финалa през 2017 г. в Лондон, както и новата биографична книга на Христо Стоичков, придружена от златна топка от 50-годишния му юбилей. Освен лични вещи, в търга участваха и ваканции, предоставени от едни от най-луксозните ни морски и планински хотели: Cornelia Boutique Hotel&SPA, Olimpia Sozopol, La Mer Residence и Kaliakria Resort, както и Sense Hotel Sofia.
Накрая на бала Йосиф Камбарев кавалерства на мисис България д-р Галина Долапчиева и двамата изтеглиха победителя в благотворителната томбола, който получи високотехнологичен подарък за баня от изобретателя Фреди Василев.
Годишният благотворителен бал на фондация “Стоян Камбарев“ в Лондон приключи с изключително успешна мисия – красива емоционална вечер, звезден спекаткъл, запомнящо представяне на дейността и младите артисти на фондацията, събрани средства от търга за нови проекти и много нови професионални контакти и приятелства.
Продуценти на събитието са MOON FOX  и NOVA film – продуцентските компании на Деси Тенекеджиева, а организатор от английска страна - бутиковата събитийна агенция Diva Events London на Ирина Бехар. Комуникационен партньор за Англия е Linda Noor PR.
Партньори на благотворителния бал в Лондон са Café de Paris, Petroceltic, Avalon, IBA Bulgaria, Unique Automation, Methodia, Carding, Premier Tours, Катарджина Естейт, Prime Development, BeColor, както, разбира се и основните партньори на Фондация “Стоян Камбарев” – УниКредит Булбанк, Бон Марин Холдинг и Енекод АД.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)