Хаджидимово заслужи много отличия за "Любим учител" 2018

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Запринка Глушкова от Хаджидимово е "Любим учител“ 2017

Заприна Глушкова отново бе отличена

За шеста поредна година бе връчен призът "Любим учител" 2018 в Благоевград

Заместник-кметът на Благоевград Иво Николов връчи специални награди на директора на благоевградското 8 СУ "Арсени Костенцев", Сергей Биров за "Иновативно училище" и на Христо Йорданов – Спортно училище, гр.Сандански за "Активна работа с деца" по време на традиционния конкурс. Той поздрави организатори, участници и гости от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

"Поздравявам Ви за идеята на конкурса, за провеждането и отличната организация. На учителите пожелавам да бъдат отлични педагози и приятели на нашите деца!", каза в словото си заместник-кметът.

Призове бяха връчени от зам.областния управител Иван Стоянов, зам.ректора на ЮЗУ "Н.Рилски" проф. д-р Антон Стоилов, Иво Андров и г-жа Томова.
В категория "Любим учител в Пиринско" 2018 на първо място отличиха Величка Даскалова, преподавател в училище "Никола Вапцаров" Хаджидимово, на второ място - Ирена Стамболиева от благоевградското СУ "Кузман Шапкарев" , а на трето място - Даниела Коюмджиева ЗПГ "Климент Аркадиевич Тимирязев"-  Сандански. Призове за най-добро училище получиха СУ "Никола Вапцаров" – Хаджидимово, на второ място бе класирано СУ "Кузман Шапкарев", Благоевград, а на трето Спортно училище гр.Сандански.

В конкурса за "Най-добро есе" бе отличен преподавателят Заприна Глушкова от СУ "Никола Вапцаров" – Хаджидимово.

Учителите ветерани също не бяха забравени, почетни награди бяха връчени на Севда Борисова, Любима Димитрова и Катерина Марчева.

Възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бяха организирали благотворителен базар на ръчно изработени от тях сувенири, картички и други произведения в помощ на 14-годишния ученик Иван Христов.

От клуба по спортни танци "Импулс" бяха подготвили програма в знак на уважение към преподавателите. Възпитаници от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост "Гоце Делчев", Благоевград бяха подготвили кетеринга за церемонията "Любим учител" 2018.

Конкурсът се провежда за шеста поредна година и има за цел да даде възможност на учащи и родители да изразят вниманието и любовта си към любимия учител, да популяризира добрите практики в образованието и просветата.